Arkisto: Yleistä

Kutsu yhdistyksen 40-vuotisjuhlaan

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys viettää 40-vuotisjuhliaan perjantaina 9.6.2017 klo 19.00 alkaen Helsingissä. Juhlapaikkana on Tekniska salenin tilat osoitteessa Eerikinkatu 2.

Ohjelmassa on juhlapuheiden ja muun ohella myös musiikkiesityksiä ja sekä diskoilua DJ:n vaihdittamana!

Ilmoittautuminen toimisto (at) kognitiivinenpsykoterapia.fi viimeistään 15.3.
Illalliskortit 50€. Voit pukeutua omalla tavallasi juhlavasti! Tilaa 150 hengelle.
Saapumisporrastuksesta, majoitustarjouksista yms. ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoja!
Lämpimästi tervetuloa!
t.Vuosijuhlatiimi

Yhdistyksen vuosikokous, vuosikokousesitelmä ja cocktailtilaisuus

Kognitiivisen psykoterapian yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään Helsingissä Ostrobotnian tiloissa (Museokatu 10. 00100 Helsinki) lauantaina 8.4. klo 17 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Vuosikokousasiakirjat ovat nähtävissä jäsenalueella kansiossa vuosikokousasiakirjat 2017.

Vuosikokousta edeltää klo 16 vuosikokousesitelmä, jonka pitää Henna Penttinen aiheesta ”Sosiaalisen fobian ryhmämuotoinen kognitiivis-konstruktiivinen hoito”.

Vuosikokouksen jälkeen kokouksen osallistujille on cocktailtilaisuus Ostrobotnian tiloissa. Vuosikokoukseen ovat tietysti tervetulleita kaikki yhdistyksen jäsenet, samoin vuosikokousesitelmään. Ennakkovalmistelujen takia cocktailtilaisuuteen osallistujia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen 29.3.mennessä yhdistyksen sihteeri Merja Metsäntähdelle (toimisto@kognitiivinenpsykoterapia.fi)

YHDISTYKSEN VUODEN 2017 MATKA-APURAHAT HAUSSA

Yhdistys myöntää jäsenilleen kolme 750 euron matka- apurahaa. Apurahaa voi hakea ulkomailla tapahtuvaan kognitiivisen psykoterapian alankongressiin osallistumiseen tai muuhun ansiokkaaseen toimintaan liittyvän matkan kustannuksiin.

Etusija annetaan joko psykoterapeuttikoulutuksessa olevalle tai yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana olevalle. Kongressiesitys luetaan hakijalle eduksi. Koska tulevan vuoden kongressiesitykset hyväksyttäneen myöhemmin kuin apurahan hakuaika menee umpeen, hakemukseen on hyvä liittää abstraktiluonnos/suunnitelma mahdollisesta esityksestä. Koulutuksessa olevalta apurahan hakijalta toivotaan koulutuksen johtajan tai työnohjaajan suositusta.

Matka-apurahan saajalta edellytetään, että hän kirjoittaa kongressista raportin tai artikkelin, joka julkaistaan yhdistyksen KOPSU-lehdessä. Stipendi maksetaan, kun artikkeli on hyväksytty julkaistavaksi.

Kevään ja kesän aikana järjestetyistä kongresseista artikkelin on oltava lähettynä KOPSU-lehden toimitukselle 15.10.2017 mennessä ja syksyn kongresseista puolestaan 31.1.2018 mennessä ,muuten apuraha raukeaa. Lisäksi edellytetään, että apurahanhakija on maksanut jäsenmaksunsa.

Vuoden 2017 apurahaa koskevat vapaamuotoisesti perustellut hakemukset voi toimittaa yhdistyksenhallituksen sihteeri Minna Koskiselle (minna.koskinen@fimnet.fi) 15.2.2017 mennessä.

Minna Koskinen, hallituksen sihteeri

Tervetuloa ”pikkujouluiseen jäseniltaan” Turkuun!

Meillä on pitkästä aikaa ilo kutsua yhdistyksen jäsenet viettämään jäseniltaa vaihteeksi Turkuun!
Jäsenilta järjestetään perjantaina 02.12., samana päivänä jolloin Kirsti-Liisa Kuusisen seminaari Kiintymyssuhteet, mentalisaatio ja psykoterapia järjestetään Turussa. Jäsenilta käynnistyy heti seminaarin päätyttyä klo 16.00, joten seminaariin osallistuneet voivat kätevästi jatkaa suoraan jäseniltaan. Ruokailu tapahtuu noutopöydästä, joten seminaarin jälkeen voi niin halutessaan mainiosti myös piipahtaa rauhassa kotona tai hotellilla ja liittyä seuraan kun ehtii. Ruuan ja ohjelman jälkeen ilta voi jatkua kollegoiden kanssa muuallakin Turun keskustassa.

Tarjolla: tervetuliaisglögi, iltapalaa noutopöydästä sekä yksi kaato ruokajuomaa. Lisää juomaa voi ostaa omakustanteisesti.
Ohjelmassa: lupsakasta matkaopastusta 1400-luvun Turkuun, rentoa vapaamuotoista seurustelua ja verkostoitumista kollegoiden kanssa, elävää pianomusiikkia, muutaman joululaulunkin lurittelua...
Ilmoittautuminen: Viimeistään pe 25.11. toimisto@kognitiivinenpsykoterapia.fi
Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8, 20100 Turku, www.alvarium.fi

Jäsenilta

Hyvät kollegat! Tervetuloa kognitiivisen psykoterapian yhdistyksen jäseniltaan Ouluun pe 30.10.2015 alkaen klo 18 Scandic Hotellin koulutustila Kivi-Taneli 1-2, Saaristonkatu 4 90100 Oulu.
Ohjelmassa on "roots"-henkinen haastattelu- ja keskutelutilaisuus Kognitiivisen psykoterapiayhdistyksen perustajajäsenen psykologian tohtori Irma Karilan kanssa. Jäsenilta on tarkoitettu kaikille yhdistyksen jäsenille, tervetuloa Oulun ulkopuoleltakin.
Jäsenillassa on tarjolla viini/olutlasillisten ohella ruokaisaa salaattia, patonkia ja tuorejuustoa.
Sitovat ilmoittautumiset 28.9.2015 mennessä Merja Metsäntähdelle
toimisto@kognitiivinenpsykoterapia.fi. Ruuat tilataan ilmoittautuneiden määrän mukaan. Ilmoitathan myös mahdollisista ruoka-allergioista.

Yhdistyksen vuosikokous La 18.4.

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys ry;n sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 18.4. klo 17.00 Hotelli Arthurissa, Vuorikatu 19 Helsinki. Vuosikokousta edeltää KLO 16.00 yhdistyksen jäsen, psykologi FT Marjo Tossavaisen vuosikokousesitelmä aiheesta ”Haitallinen internetin käyttö ja kognitiivinen psykoterapia sen arvioinnissa ja hoidossa”. Vuosikokouksen jälkeen jäsenistölle järjestetään cocktailtilaisuus hotelli Arthurissa.
Kokousasiakirjat ovat nähtävissä jäsenalueella
Tervetuloa!

Irma Karilan rahaston apurahat haettavina
Kognitiivisen psykoterapian yhdistys r.y. jakaa jäsenilleen kaksi 2500 euron
tutkimusapurahaa. Apurahoilla on tarkoitus tukea kognitiivisen psykoterapian
tutkimus- ja kehittämistyötä myös laajoja tutkimusprojekteja suppeammissa
hankkeissa. Lue tästä

Matka-apurahan hakuaikaa jatkettu

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys on 4.4.2014 kokouksessaan päättänyt jatkaa yhdistyksen toisen 400 euron suuruisen matka-apurahan hakuaikaa 30.4.2014 asti.

Vuoden 2014 matka-apurahat haettavina

Lue lisää

Kutsu yhdistyksen vuosikokoukseen

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys ry:n vuosikokous lauantaina 5.4.2014 klo 17.30
Vuosikokousasiakirjat ovat nähtävissä jäsenalueella kohdassa Tiedotteet jäsenille.
Kutsu

Irma Karilan rahaston apurahat haettavina

Lue tästä

Kutsu yhdistyksen ylimääräiseen kokoukseen

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys ry:n omistama Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy valmistelee toiminnan laajennusta ja toimitilojen hankintaa yritysoston muodossa vuoden 2014 alussa. Koska kyseessä on yhdistyksen yhtiön merkittävä hanke, yhdistyksen hallitus on päättänyt järjestää ylimääräisen yhdistyksen kokouksen informoidakseen ja kuullakseen jäsenistöään asiaan liittyen. Kokouksen asiakirjat jäsenosiossa kohdassa ’Tiedotteet jäsenille’.

Aika: Torstai 28.11.2013 klo 17.00.
Paikka: Ravintola Vlatva, Havel-kabinetti, Asema-aukio, Helsinki (rautatieaseman vieressä).
(Ilmoittauduthan to 21.11. mennessä jorma.fredriksson@gmail.com )

Kognitiivisen psykoterapian yhdistyksen vuosikokous

Aika: lauantai 13.4.2013 klo 17.30
Paikka: Helsinki, Monikulttuurikeskus Caisa, Mikonkatu 17 C, 2.krs (aivan rautatientorin vieressä)
Ennen vuosikokousta klo 16.30 Tom Saariahon esitelmä teemasta: ’Skeemat, kipu ja tunteet’
Vuosikokouksen jälkeen coctailtilaisuus.

Matka-apurahat vuodelle 2013 haettavana

Lue lisää

Irma Karilan rahaston apuraha

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys on päättänyt myöntää Irma Karilan
rahaston vuoden 2012 2500 euron suuruisen tutkimustyöapurahan
seuraavasti: Merja Kuusela, lisensiaattitutkimus (Jyväskylän
yliopisto) psykoterapeutin ja asiakkaan puheäänivuorovaikutuksen
ominaispiirteistä. Tutkimussuunnitelmaan kuuluu myös osallistuminen
Helsingin yliopiston psykoterapeuteille järjestämään prof. Anssi
Peräkylän johtamaan Kliinisen vuorovaikutuksen tutkimus- ja
kehittämisryhmään.

Hakemuksia tähän apurahaan oli kaikkiaan neljä. Toinen Irma Karilan
rahaston apurahan myöntämisestä ei vielä tehty päätöstä.

Uusin verkkolehti

Verkkolehden syysnumero eli Kognitiivinen psykoterapia 9(2) on ilmestynyt.
Pääset lukemaan uusinta lehteä klikkaamalla tästä

Tule kehittämään Kognitiivinen Psykoterapia - lehteä

Hyvä lukija, tervetuloa kehittämään kanssamme Kognitiivinen Psykoterapia -lehteä. Voit vaikuttaa lehden sisältöön vastaamalla lukijakyselyyn.

Mikä oli lehden numeroiden 8-9 mielenkiintoisin juttu? Minkälaisia artikkeleita haluaisit jatkossa lukea? Mikä mättää? Mikä on turhaa? Mitä haluaisit lisää? Mikä on onnistunutta?

Vastaamiseen menee 5-10 minuuttia. Yhteystietonsa antaneiden vastaajien kesken arvotaan 50,- lahjakortti Akateemiseen Kirjakauppaan, mutta voit vastata myös nimettömänä. Terveisiä toimitukselle ja suoraa palautetta voi lähettää sähköpostitse risto.valjakka@me.com.

Siirry kyselytutkimukseen napsauttamalla tästä

Irma Karilan rahaston apurahat haettavina

Lue lisää

Matka-apurahat haettavana

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys myöntää jäsenilleen kaksi 400 euron matka-apurahaa.. Apurahaa voi hakea ulkomailla tapahtuvaan kognitiivisen psykoterapian alan kongressiin osallistumiseen tai muuhun ansiokkaaseen toimintaan. Etusija annetaan joko psykoterapeuttikoulutuksessa olevalle tai yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana olleelle. Kongressiesitys luetaan hakijalle eduksi. Koulutuksessa olevalta stipendin hakijalta toivotaan koulutuksen johtajan tai työnohjaajan suositusta.

Matka-apurahan/stipendin saajalta edellytetään, että hän kirjoittaa kongressista raportin tai artikkelin, joka julkaistaan Kopsu:ssa. Stipendi maksetaan vasta sen jälkeen, kun artikkeli on hyväksytty julkaistavaksi
(artikkelin on oltava lähettynä yhdistyksen tiedottajalle 31.12.2012 mennessä). Vuoden 2012 apurahaa koskevat vapaamuotoisesti perustellut hakemukset voi toimittaa yhdistyksen hallituksen sihteeri Jorma Fredrikssonille (jorma.fredrikson@helsinki.fi) 01.04.2012 mennessä.

JÄSENILLE KUTSU YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEEN
lauantaina 21.4.2012

Lataa kutsu

Yhdistyksen ryhmämatka Milanon kongressiin

Jäsenalueella kohdassa Hallituksen tiedotteet SMT:n tarjous ryhmämatkaksi Milanon kongressiin ja tarjouksen saatekirje pj:lta. Ilmoittautumiset matkalle 17.5. mennessä

Matka-apurahat jaettu

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys myöntää jäsenilleen kaksi 400 euron matka-apurahaa.. Apurahaa voi hakea ulkomailla tapahtuvaan kognitiivisen psykoterapian alan kongressiin osallistumiseen tai muuhun ansiokkaaseen toimintaan. Etusija annetaan joko psykoterapeuttikoulutuksessa olevalle tai yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana olleelle. Kongressiesitys luetaan hakijalle eduksi.

YUhdistyksen hallitus päätti 8.4. kokouksessan myöntää vuoden 2011 matka-apurahat Jyväskylän  YET –koulutuksessa olevalle tamperelaiselle  psykologi Eveliina Leinolle ja psykoterapeutti Merja Kuuselalle Helsingistä EABCT;n Reykjavikin kongressiin osallistumiseen. Apurahan saamisehtojen mukaisesti he tulevat vuoden 2011 aikana kirjoittamaan yhdistyksen sähköiseen KOPSY –lehteen jäsenistön käyttöön aineistoa kongressista.

Psykoterapeuttikoulutuksia koskeva asetusten muutos

Valtioneuvoston päätettäväksi on menossa Sosiaali- ja terveysministeriön esityksestä psykoterapiakoulutuksia koskeva asetuksen muutosesitys. Asetuksen löydät täältä.

Tämä asetus ei koske vielä niitä parhaillaan haussa olevia yhdistyksen koulutuksia, jotka alkavat tammikuussa 2011 Helsingissä ja Jyväskylässä.

Koulutukset tulevat jatkossa yliopistojen psykologian ja psykiatrian oppiaineiden valvontaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että koulutuksista tulisi perustutkintojen tapaan ilmaisia, vaan edelleenkin psykoterapiakoulutus säilyy maksullisena täydennyskoulutuksena. Yliopistot eivät myöskään pysty yksinään näitä koulutuksia tarjoamaan, vaan sisällön tuottajina ovat kouluttajayhteisöt samalla tavoin kuin nykyisin.

Yhdistyksen vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidetään lauantaina 9.4.2011. klo 17.30 Helsingissä, hotelli Arthurissa, Vuorikatu 19. Kutsu vuosikokoukseen esityslistoineen ja muut kokousasiakirjat löytyvät jäsenalueelta.

Ennen vuosikokousta klo 16.30 Tarja-Sisko Saastamoisen esitelmä: Sairausahdistuksesta kärsivän tunnetyöskentely kognitiivisen psykoterapian viitekehyksessä.
Vuosikokouksen jälkeen coctailtilaisuus jäsenille.

Matka-apurahat haettavana

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys myöntää jäsenilleen kaksi 400 euron matka-apurahaa.. Apurahaa voi hakea ulkomaillatapahtuvaan kognitiivisen psykoterapian alan kongressiin osallistumiseen tai muuhun ansiokkaaseen toimintaan. Etusija annetaan joko psykoterapeuttikoulutuksessa olevalle tai yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana olleelle. Kongressiesitys luetaan hakijalle eduksi. Koulutuksessa olevalta stipendin hakijalta toivotaan koulutuksen johtajan tai työnohjaajan suositusta. Tänä vuonna alan kongresseja ovat mm. IACP 2.5.6. Istanbulissa ja EACBT 31.8-3.9 Reykjavikissa.

Matka-apurahan/stipendin saajalta edellytetään, että hän kirjoittaa kongressista raportin tai artikkelin, joka julkaistaan Kopsu:ssa. Stipendi maksetaan vasta sen jälkeen, kun artikkeli on hyväksytty julkaistavaksi
(artikkelin on oltava lähettynä yhdistyksen tiedottajalle 31.12.2011mennessä). Vuoden 2011 apurahaa koskevat vapaamuotoisesti perustellut hakemukset voi toimittaa yhdistyksen hallituksen sihteeri Jorma Fredrikssonille (jorma.fredrikson@helsinki.fi) 01.04.2011 mennessä.

Yhdistyksen vuosikokous

Kutsu yhdistyksen vuosikokoukseen lauantaina 17.4.2010 kello 17.45 Ostrobotnialla Helsingissä.

Vuosikokouksen yhteydessä Maaria Koiviston esitelmä epävakaan persoonallisuuden hoidosta klo 16.30 ja kokouksen jälkeen coctailtilaisuus jäsenille.

Jäsenilta

Tervetuloa kognitiivisen psykoterapian yhdistyksen jäseniltaan pe 13.5 alkaen klo 18 KL-instituuttiin (Erottajankatu 1-3 2. krs, Hki).
Jäsenilta ajoittuu kansainvälisen kouluttajan Robert L. Leahyn seminaarin yhteyteen ja se on arkoitettu kaikille yhdistyksen jäsenille.

Jäsenillassa on tarjolla mm. buffet-iltapalaa kuohuviinilasillisen kera sekä rentoa kollegojen kanssa seurustelua. Ohjelmassa on "roots"-henkinen haastattelu- ja keskustelutilaisuus
Kognitiivisen psykoterapiayhdistyksen perustajajäsenen psykologian tohtori Irma Karilan kanssa sekä yhdistyksen puheenjohtajan Jorma Fredrikssonin puheenvuoro.

Tilaisuuteen on ilmoittautuminen 29.4 mennessä Merja Metsäntähdelle toimisto@kognitiivinenpsykoterapia.fi. Ruoat tilataan ilmoittautuneiden määrän mukaan. Ilmoitathan myös mahdollisista ruoka-allergioista.

Lämpimästi tervetuloa!
Terveisin tapahtuma- ja jäsenasioiden työryhmä
Tarja-Sisko, Aleksi ja Sauli
tarja-sisko.saastamoinen@fimnet.fi
aleksi.jalava@metodi.fi
sauli.valkeajarvi@elisanet.fi

Vuoden 2016 matka-apurahat haussa

Yhdistys myöntää jäsenilleen kolme 750 euron matka- apurahaa. Apurahaa voi hakea ulkomailla tapahtuvaan kognitiivisen psykoterapian alan kongressiin osallistumiseen tai muuhun ansiokkaaseen toimintaan liittyvän matkan kustannuksiin. Lue lisää

Vuosikokous

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys ry;n vuosikokous pidetään lauantaina 9.4. klo 17 alkaen hotelli Arthurin tiloissa Helsingissä (Vuorikatu 19). Vuosikokousasiakirjat tulevat ennen kokousta yhdistyksen jäsenten nähtäville tämän sivuston jäsenalueelle.

Kokousta edeltää klo 16 yhdistyksen jäsen Virpi Leppäsen hänen väitöskirjaansa perustuva vuosikokousesitelmä Epävakaan persoonallisuushäiriön hoitomallista Oulussa.

Vuosikokouksen jälkeen pidetään kokouksen osallistujille cocktailtilaisuus klo 19.30-21. Tähän tilaisuuteen pyydetään jäseniä ilmoittautumaan yhdistyksen sihteerille (toimista@kognitiivinenpsykoterapia.fi) tarjoilujen järjestämiseksi.

Yhdistyksen hallituksen psta
Jorma Fredriksson, puheenjohtaja

Vuosikokous

Kognitiivisen psykoterapian yhdistys ry;n vuosikokous pidetään lauantaina 9.4. klo 17 alkaen hotelli Arthurin tiloissa Helsingissä (Vuorikatu 19). Vuosikokousasiakirjat tulevat ennen kokousta yhdistyksen jäsenten nähtäville tämän sivuston jäsenalueelle.

Kokousta edeltää klo 16 yhdistyksen jäsen Virpi Leppäsen hänen väitöskirjaansa perustuva vuosikokousesitelmä Epävakaan persoonallisuushäiriön hoitomallista Oulussa.

Vuosikokouksen jälkeen pidetään kokouksen osallistujille cocktailtilaisuus klo 19.30-21. Tähän tilaisuuteen pyydetään jäseniä ilmoittautumaan yhdistyksen sihteerille (toimista@kognitiivinenpsykoterapia.fi) tarjoilujen järjestämiseksi.

Yhdistyksen hallituksen psta
Jorma Fredriksson, puheenjohtaja

Lämpimästi tervetuloa!

2015 matka-apurahat jaettu

Kognitiivisen psykoterapian yhdistyksen hallitus on myöntänyt vuoden 2015 matka-apurahat jäsenille

Vuoden 2015 matka-apurahat: hakuaikaa jatkettu ja apurahoja lisätty

Yhdistyksen vuosikokous päätti laajentaa matka-apurahoja ja jatkaa hakuaikaa. Yhdistys myöntää jäsenilleen kolme 750 euron matka- apurahaa. Apurahaa voi hakea ulkomailla tapahtuvaan kognitiivisen psykoterapian alan kongressiin osallistumiseen tai muuhun ansiokkaaseen toimintaan liittyvän matkan kustannuksiin.
Lue lisää.

Vuoden 2016 matka-apurahat haussa

Yhdistys myöntää jäsenilleen kolme 750 euron matka- apurahaa. Apurahaa voi hakea ulkomailla tapahtuvaan kognitiivisen psykoterapian alan kongressiin osallistumiseen tai muuhun ansiokkaaseen toimintaan liittyvän matkan kustannuksiin. Lue lisää

Yhdistyksen 400 euron suuruiset matka-apurahat on tänä vuonna myönnetty

Lue lisää

 

Printed from: http://www.kognitiivinenpsykoterapia.fi/?page_id=1146 .
© Sara Gilbert 2017.