Ajankohtaista

Luote Oy ja Skeematerapia-instituutti järjestävät ensimmäisen kansallisen skeematerapiaseminaarin 12.11.2021 klo 8-16.30 Helsingissä. 
Tutustu ohjelmaan oheisen linkin kautta ja ilmoittaudu mukaan 22.10. mennessä!

Skeematerapiaseminaarin hengessä KOPSYN COCKTAILIT
TERVETULOA NAUTTIMAAN YHDESSÄOLOSTA JA KELLOBAARIN UPEISTA TARJOILUISTA  
Perjantaina 12.11.2021 KLO 18.30-21.30
Ravintola Teatterin Kellobaari, Pohjoisesplanadi 2

 
Illan järjestää Kognitiivisen psykoterapian yhdistys Kopsy Ry
Ilmoittautuminen 28.10.2021 mennessä tästä.
Hinta Kopsyn jäsenille 20€, muille 40€
Myös avecit ovat tervetulleita!

Skeematerapia-instituutti tarjoaa skeematerapeuttista koulutusta Luote Oy:n alaisuudessa. Sen toimintaa kehittää ja koordinoi SIG (Special interest Group), joka toimii Kognitiivisen psykoterapia yhdistyksen alaisena. Nyt Luote on julkaisut omat sivut Skeematerapia-instituutille.

Kongressin ohjelmassa on paljon luentoja, työskentelypajoja, paneelikeskusteluja ja symposiumeja! Pääpuhujina mm. Arnoud Arnzt, Eni Becker, Anke Ehlers, Mark H. Freeston, Stefan G. Hofmann.

Katso lisätietoja linkistä ja ilmoittaudu 17. toukokuuta mennessä.

Kopsyn jäsenenä pääset osallistumaan EABCT -jäsenhinnoin.

Huom! Kiinnostuneille mahdollisuus myös omien esitysten tarjoamiseen 14.toukuuta mennessä! Tutustu ”Call for paper”, jossa lisätietoa aiheesta.

Koronaviruksen suhteen tilanne Belfastissa näyttää lupaavalta, melkein 50 % aikuisväestöstä on nyt rokotettu ja rajoituksia puretaan kesän aikana erilaisissa yleisötilaisuuksissa, mukaan lukien kongressitilat. Rajoitusten odotetaan poistuvan kesäkuun loppuun mennessä ja hybridikokous on nyt erittäin todennäköinen!

Kopsyn sääntömääräinen vuosikokous pidettiin etäkokouksena. Vuosikokouksessa myönnettiin vastuuvapaus edelliselle hallitukselle ja valittiin uusi hallitus Kopsylle.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Niklas Granö,
muun hallituksen jäsenet ovat Satu Kaski, Nonna Vanhalakka, Janne-Jukka Huopaniemi, Laura Salmijärvi, Heidi Pyykkönen uudet jäsenet, Kimmo Pihlaja ja Mervi Koivisto jatkavat uudelle kaksivuotiskaudelle.

Varajäseniä ovat Niina Jukkara ja Hannele Helander.

 

Koko hallitusta kiitetään jäsenistön eteen tehdystä hyvästä työstä kaudella 2020-2021!

 

HS:ssa 17.1. ilmestynyt Pihla Loulan artikkeli psykoterapeuttikoulutusten maksuttomuudesta on erittäin tarpeellinen. Maksutonta psykoterapeuttikoulutusta vaativa kansalaisaloite on iloksemme etenemässä eduskunnan käsittelyyn, kun vaadittavat 50000 ääntä tulivat täyteen. Kognitiivisen psykoterapian yhdistyksen hallituksen ja Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy:n puolesta kannatamme maksutonta psykoterapeuttikoulutusta. Psykoterapia on tutkitusti tehokas hoitomuoto moniin psyykkisiin ongelmiin ja se tukee työssä jaksamista. Tällä on suuri kansantaloudellinen vaikutus ja subjektiivista hyvinvointia lisäävä merkitys. Hakijamäärät psykoterapeuttikoulutuksiin ovat viime vuosina lisääntyneet. Psykoterapeuteille tulee jopa päivittäin useita yhteydenottoja psykoterapiaan hakeutuvilta asiakkailta. Psykoterapeutteja tarvitaan lisää. Psykoterapiaa tulisi olla helpommin ja matalammalla kynnyksellä saatavilla. Koulutettavien määrää on lisättävä mutta koulutuksen maksullisuuden vuoksi soveltuvien hakijoiden mahdollisuus hakeutua psykoterapeuttikoulutuksiin ei ole tasa-arvoista. Psykoterapeuttikoulutus on ainoita opiskelijan osin tai täysin itse kustannettavia terveydenhuollon koulutuksia, vaikka mm. kognitiivisia psykoterapioita suositellaan useissa Käypä hoito -suosituksissa, Kelan kuntoutuspsykoterapiaan on subjektiivinen oikeus ja psykoterapian kysyntä on kasvussa.

On tärkeää, että maksuttomuusuudistuksen jälkeen ei tingitä psykoterapeuttikoulutuksen laadusta. Laadukas koulutus, työnohjaus ja koulutuspsykoterapia ovat laadukkaan ja turvallisen potilastyön edellytys. Psykoterapeuttikoulutusten kehittämisessä on käytettävä tutkittua tietoa ja näyttöön perustuvia menetelmiä säilyttäen samalla psykoterapian monitasoinen, vuorovaikutuksellinen ja elämäntilanteiden yksilölliset erot huomioon ottava luonne. Koska psykoterapiaan hakeutuvien ihmisten tarpeet ja elämäntilanteet ovat erilaisia, on oleellista, että psykoterapeuttiopiskelijat valitaan henkilökohtaisen soveltuvuuden perusteella ja että opiskelijoita tulee jatkossakin tulla eri aloilta sopivat pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset huomioiden. Parhaassa tapauksessa psykoterapeuttiopiskelijoiden moniammatillisessa koulutusyhteisössä toteutuu monialaisen tutkimustiedon ja kliinisen käytännön sekä kokemuksen vuoropuhelu ja synteesi.

On aika suoda psykoterapialle ja psykoterapeuttikoulutuksille virallinen asema sekä valtion rahoitus muiden sosiaali- ja terveyspalveluiden ja -koulutusten tavoin. Kannatamme psykoterapeuttikoulutusten muuttamista julkisesti rahoitettavaksi erikoistumiskoulutukseksi, jolle yliopistot voisivat hakea valtion koulutuskorvauksia.

 

Outi Havia / psykoterapeuttikoulutusten toimialajohtaja / Kognitiivisen psykoterapian keskus Luote Oy

Janne-Jukka Huopaniemi / psykoterapeutti, sairaanhoitaja / Kognitiivisen psykoterapian yhdistyksen sihteeri

WCCBT ( World Confederation of Cognitive and Behavioural Therapies ) on julkaissut artikkelin kooten CBT-strategioita mielenterveyden tukemiseksi COVID-19 pandemian aikana. Tutustu julkaisuun tästä: Cognitive Behaviour Therapy (CBT) strategies to improve mental health during the COVID-19 pandemic

 

Nina Vaaranen-ValkonenJäsensivuilla on nyt julkaistu lisää WCBCT 2019 maailmankongressin annista!

 

Nina Vaaranen-Valkonen sai KOPSY:n matka-apurahan kyseiseen kongressiin ja hänen matkakertomuksensa Berliinistä voi lukea nyt jäsensivuilta! 

 

Kopsyn hallitus kiittää jäseniään ja yhteistyökumppaneitaan menneestä vuodesta ja toivottaa oikein rauhaisaa joulunaikaa kaikille!

Samalla yhdistys onnittelee jälleen uutta kurssillista vastavalmistuneita kognitiivisia psykoterapeutteja, joiden upeisiin lopputöiden tiivistelmiin voi tutustua yhdistyksen jäsenosion sivuilla!

 
Hyvää Joulua

 

 

Klikkaa Verkkolehti-osiosta ja löydä Juha Hokkasen mielenkiintoinen artikkeli Korjaavasta mielikuvatyöskentelystä!

Pääset lukemaan artikkelin myös tästä linkistä.

KOPSY:n matka-apurahan saanut Niklas Granö kävi Australiassa tutustumassa International Association of Youth Mental Health yhdistyksen kansainväliseen kongressiin. Lue Niklaksen mietteitä ja kokemuksia upealta matkalta!

Lue blogipäivitys tästä: https://view.24mags.com/kognitiivinenpsykoterapia/iaymh-2019-brisbane